Contact

E-mail: info@dabtuners.nl

Alle informatie op deze site is (c) 2004-2014 DABtuners.nl. Het is toegestaan om naar de informatie op deze site te verwijzen en delen van de tekst citeren, mits u de bron www.dabtuners.nl duidelijk leesbaar vermeldt.

 

Vragen, klachten of complimenten zijn altijd welkom.

 

4 reacties op “Contact

 1. Hebben jullie ook zo’n belabberde ontvangst op je dab+ radio in de regio Oost-Souburg. Heb van alles geprobeerd, ook een extra antenne maar dat helpt weinig. Klopt het dat de zendmast in Goes de dichtstbijzijnde is. Als dat zo is moet daar snel wat aan gebeuren want sinds Delta de digitale ontvanger heeft ge├»ntroduceerd en je enkel nog maar radio kunt beluisteren via de TV is dat hopeloos.
  Graag uw reactie

 2. Dag Dabbers,

  Ik heb twee vragen:

  1. Ik denk erover om een DAB+ radio te kopen.
  Wil iemand mij vertellen welke minimale internetsnelheid nodig is voor Dab+ ontvangst?
  Mijn huidige downloadsnelheid is 30 Mbit/seconde.

  2. Ik zoek een Dab+ radiospeler die ook USB en CD afspeelt in stereo. Het hoeft allemaal niet keihard qua volume. Zuiverheid is belangrijker, ik luister jazz en klassiek, geen pop of zwaar metaal. Heeft iemand een suggestie voor een “instapmodel” van – pak hem beet – rond de 150 euro?

  Is dat voldoende?

  Jullie reactie wordt gewaardeerd!

  Dag Dabbers,

  Joop

  1. beste joop; mischien weet je het inmiddels al weet of nog niet: dab+ werkt niet via internet maar wel via de ouderwetse ether.Koop je een combi-radio dus 1 met zowel dab+ ontvangst als internet radiostations kan deze gebruik maken van uw bestaande wi-fi netwerk thuis,keuze uit meer dan 5000+ zenders dus dan maakt het niet erg veel uit hoe snel je internet is.Radio via dab+netwerken is een ander verhaal het valt of staat met goede ontvangst van het signaal via de ether; kan zijn wel of geen geluid ..dus geen last meer van ruis, maar kan je wel hoofdpijn bezorgen.Ze denken dat uitzenden met 3,0 kw lekker royaal is..niet dus.Er zal nog heel wat voeten in de aarde betreden moeten worden voordat het optimaal is.De ontvangst en uitzendvermogen zullen nog heel wat verbeterd moeten worden.Ik heb nu al gelezen dat de huidige indeling van zenders al op de schop staat willen ze de lokale zenders ook toevoegen aan het huidige netwerk dus mogelijk veranderen ze nog van frequentie.mocht je toch toekomst gericht willen denken om toch een dab+ radio aan te schaffen , koop er dan 1 in het wat duurdere segment van tussen de eur 120 en eur 299. daaronder is het slecht gesteld met diverse onderdelen.koop een kabeltje erbij van tulp naar 3,5 mm stereostekker om aan te sluiten op uw bestaande stereoversterker,om opnames te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.