DAB radio, wat is dat dan?

Alle interessante landelijke radiostations gaan digitaal. Dus 538, Q Music etc zullen vanaf deze middag in heel Nederland te ontvangen zijn via een digitale DAB+ radio. Via de ether, met een simpele antenne en geheel gratis en zonder abonnement, net als nu de FM. De stations van de Nederlandse Publieke Omroep, zoals 3FM en Radio 1 zijn al online. Bijvoorbeeld ook Radio 5 en Radio 6 die niet op de FM te ontvangen zijn.

Dat is leuk voor mensen die graag naar deze zenders luisteren maar bij wie bijvoorbeeld in de woonplaats slechte of helemaal geen FM ontvangst is van het betreffende station. Maar ook voor wie een hekel heeft aan gekraak en geruis, want luisteren via DAB+ geeft een helder CD-kwaliteit-achtig geluid. En verder zullen er dus ook extra zenders zijn, die niet op de FM te ontvangen zijn. Extra leuk dus. De bediening van zo’n DAB+ radio is buitengewoon eenvoudig, dus ideaal ook voor oudere of a-technische mensen. Niet meer zoeken naar frequenties, maar gewoon zoeken op naam. Wat de DVD was als opvolging van de VHS-videoband, de CD de opvolger voor de LP is DAB+ de digitale opvolger van FM.

Er zijn vele DAB+ toestellen verkrijgbaar, voor in de auto, voor in de binnenzak, naast het bed, waterdichte voor op het terras, strand of in de badkamer, op de keukentafel of hele mooie voor in de woonkamer.

Voor ieder wat wils dus! Zie hier nog een kort filmpje over DAB+ digitale radio.