Favourites are back!

5 aug

Na een kritieke update een paar maanden geleden (zie artikel) waardoor veel internetradio’s waren stilgevallen en men de soms zorgvuldig opgebouwde favorieten en zelf toegevoegde radiostations kwijt was, is er nu een update die die faciliteiten weer terug brengt.

Het was best een schok voor veel mensen. Ineens een herhalende Engelse mevrouw die een boodschap vertelde waar sommigen geen wijs uit konden. Het kwam er op neer dat er een update werd gedaan, zonder vooraankondiging overigens, die nodig was om het voortbestaan van het Frontier Silicon radioportaal te garanderen. Met als gevolg dat alle zenders wel weer terug waren maar dat twee menufuncties verdwenen waren.

Ook waren er veel zenders anders (andere zoeknaam) of weg. Gelukkig waren er ook vele nieuwe bij. Maar het leidde nogal tot verwarring. Men kon via de site van de chipfabrikant nog wel aanvragen indienen om nieuwe stations toe te voegen. Dat ging gelukkig redelijk snel.

Maar het grote gemis zat dat toch wel in het wegvallen van de favorieten. Nu was men aangewezen op de in hardware aanwezige mogelijke presetknoppen. Maar dat zijn er meestal maximaal 10. In tegenstelling tot de tientallen tot honderden favorieten die mensen verzameld hadden.

En soms hadden mensen zelf een (soms zeer persoonlijke) radiostream toegevoegd via de ‘added stations’ mogelijkheid.

Gelukkig zijn sinds vandaag beide mogelijkheden weer terug! Zie ook deze site. Zoals voorheen is het aanmaken van een account noodzakelijk. De menu optie is als het goed is reeds in uw radio verschenen inclusief de unieke code (die 10 minuten geldig is vanaf aanvraag) die nodig is om de radio (of meedere radio’s indien u heeft) te koppelen met het webportaal.

Eén reactie - “Favourites are back!”

  1. Mike Maus 09/08/2019 at 19:28 #

    Een belangrijke voorwaartse stap, dat is zeker. Vandaag ben ik begonnen met het opnieuw aanmaken van de mappen (sub-directory’s) waarin mijn voorkeuren ga wegstoppen. Ik maak ook een klein Excel bestand aan met deze gegevens. Mocht er in de toekomst dan weer iets mis gaan, dan heb ik in ieder geval zoveel mogelijk gegevens in huis. Als u dat ook wilt doen; prima. Maar dan wel blijven actualiseren.

Geef een reactie