Nieuwe DAB infrastructuur voor de Publieke Omroep

30 nov

Volgens planning zal de NPO dit weekend het nieuwe DAB netwerk in gebruik gaan nemen. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige situatie. Zo is er een zender in Alkmaar bijgekomen en naar verluidt zal de opstelling in Mierlo vervallen. Op dit moment hebben wij daar echter nog geen bevestiging van gekregen van onze woordvoerder bij de Omroep. De bedoeling is dat de respectievelijke zenders op meer vermogen ingesteld gaan worden zodat het dekkingsgebied wat groter zal worden en de ontvangst binnenshuis zal verbeteren.

8 Reacties - “Nieuwe DAB infrastructuur voor de Publieke Omroep”

 1. Paul Bles 03/12/2012 at 16:56 #

  Hoe kan men zomaar zenders uitzetten zonder vooraankondiging
  Ik zou eerder zeggen dat men gaat behouden voor dat men gaat uitbreiden
  Wat is de reden , geld, hoe kunnen we de beslissers terugroepen.

  Ik heb de petitie al getekend, maar is er meer te doen

  Paul Bles
  Eindhoven

 2. Jeroen van Altveer 02/12/2012 at 12:06 #

  Eindhoven, 2 december. Ik zette vanmorgen mijn DAB tuner aan: NIETS. Zenders opnieuw laten zoeken: NIETS. Nu lees ik dat zender Mierlo uit de lucht is en waarschijnlijk uit de lucht BLIJFT. Ik hoop dat ze nog iets gaan doen om de DAB ontvangst in regio Eindhoven te waarborgen maar ik vrees het ergste. De FM ontvangst was hier al bar en boos slecht.

  • Jaap 02/12/2012 at 14:40 #

   jeroen: Klopt want ik ontving hier ook altijd Mierlo met buitenantenne omdat dat een sterkere zender was dan die in de randstad. . Nu moet ik op Rtdam richten die is versterkt in vermogen en heb hier nu betere ontvangst ook binnen zelfs.

 3. Jaap 02/12/2012 at 11:40 #

  Thierry: Dichter bij huis. Belgie is (nog steeds) 1 land met 3 taalgemeenschappen. Wat ik verbijsterend vind is dan ook dat RTBT en VRT niet alle stations op alle zenders uitzenden? Wat betreft digitale Tv komt daar dan nog bij dat RTBF Horizontaal uitstraalt!

 4. Nico 02/12/2012 at 09:43 #

  Tot 26 nov had ik hier in Zwolle nagenoeg perfecte ontvangst van de mast in Lelystad hier in Zwolle, sindsdien is er nagenoeg geen ontvangst meer…

 5. G Lokhoff 01/12/2012 at 14:56 #

  Nou, als daarbij de zender in Mierlo komt te vervallen wordt het luisteren in Eindhoven helemaal hopeloos. Het signaal was toch al marginaal binnenshuis, ondanks dat de zender slechts 8 km weg staat… analoge ontvangst vanuit Roermond of Lopik is ook niet zonder ruis mogelijk. Het was beter om het vermogen op te schroeven, dan de zender te verwijderen…

 6. Thierry 30/11/2012 at 17:06 #

  In het kleine taalgebied Nederland – Vlaanderen zou het leuk zijn eens de koppen bij elkaar te steken. DAB is zeer nationaal. Het moet technisch en wettelijk toch mogelijk zijn elkaars zenders over te nemen op de netwerken? Hoger aanbod, meer luisteraars. Of is hier ook sprake van een vorm van protectionisme?

Trackbacks and Pingbacks

 1. Afweging om DAB en DAB+ niet naast elkaar te laten bestaan | George Knight - 27/03/2014

  […] Foto 1: DAB+-logo. […]

Geef een reactie