3FM lanceerde vandaag 3FM Alternative op DAB+

10 mrt

De zender is toegevoegd aan de lijst met zenders van de NPO.

Sinds afgelopen week heeft de NPO ook een nagenoeg landelijk dekkend DAB+netwerk. Alle landelijke etherfrequentie stations werken samen aan Digital Radio+; de digitale optie van etherradio via DAB+. Het biedt gratis beschikbare radio van hoge kwaliteit. Het luisteren naar DAB+ radio verlangt een speciale ontvanger.

De verwachting is dat luisteraars in de toekomst bij aanschaf van een radio kiezen voor een DAB+ ontvanger. De radiostations blijven de komende jaren ook te beluisteren via de FM.

[Bron: Sander Voortman via DABtuners]

7 Reacties - “3FM lanceerde vandaag 3FM Alternative op DAB+”

 1. Ron dingemans 13/03/2014 at 18:48 #

  dat station klinkt goed, ook nog iets posietiefs te melden.

 2. sander voortman 13/03/2014 at 08:04 #

  de zenders Apeldoorn-Zwolle staan weer aan u weer radio weer aan zeten op 538 of radio 10 en meer

 3. sander voortman 13/03/2014 at 08:03 #

  de zenders Apeldoorn-Zwolle staan weer aan

 4. sander voortman 12/03/2014 at 19:02 #

  de zenders Apeldoorn-Zwolle staan nu uit in de loop van deze gaan ze weer aan
  meer info dat lees je hier

  • Egbert Kattenberg - PA3EIO 12/03/2014 at 20:55 #

   Meer info lees je hier….. Mwa; waar? Volgens mij heb je vergeten een link bij te plaatsen.

 5. sander voortman 12/03/2014 at 15:37 #

  Omroep Zeeland, Omroep Brabant, PuurNL en RTV Rijnmond moeten dit jaar via DAB+ te ontvangen zijn in Zuidwest Nederland. Dit blijkt uit een publicatie van de belangenbehartiger voor de 13 regionale publieke omroepen (ROOS) voor een Europese aanbesteding voor het selecteren van een netwerkoperator voor DAB+ in Zuidwest Nederland.

  Hierdoor lopen Omroep Zeeland, Omroep Brabant en RTV Rijnmond voorop in de digitalisering van regionale radio. De verwachting is dat deze omroepen voor het eind van het jaar in heel Zeeland, op Goeree Overflakkee en in Brabant tot aan Roosendaal ook digitaal te ontvangen. Ook de niet-landelijke commerciële omroep ‘Puur NL’ in dit gebied kan via dit DAB+ netwerk worden uitgezonden.

  De regionale omroep wil net als de landelijke publieke en commerciële omroep vaart maken met het digitaliseren van de radio in lijn met het digitaliseringsbeleid van het ministerie van Economische Zaken. In totaal zijn er vijf frequentiegebieden, zogenaamde allotments, waarmee in heel Nederland de regionale omroepen via DAB+ uitgezonden zullen worden.

  Ook in de overige delen van ons land wil de regionale publieke omroep zo snel mogelijk starten met een aanbesteding voor een netwerk voor DAB+ uitzendingen. Om dat te kunnen doen moet binnen ieder van de andere vier allotments overeenstemming worden bereikt met de commerciële vergunninghouders binnen deze allotments over de inhoud van de aanbesteding.

 6. sander voortman 11/03/2014 at 12:40 #

  Stichting ROOS heeft een Europese aanbesteding gepubliceerd voor het selecteren van een netwerkoperator voor DAB+ digitale etherradio in Zuidwest Nederland. Dat heeft Tijmen Brugman van ROOS aan Totaal TV bevestigd.

  ROOS is de belangenbehartiger van publieke regionale omroepen in Nederland. De Europese aanbesteding past goed in het voornemen van regionale omroepen in Nederland om voor het einde van 2014 met verspreiding van radiozenders via DAB+ te beginnen. Publieke en commerciële regionale omroepen gaan hierbij via een zogenaamd bovenregionale frequentiekavel samen op één frequentie uitzenden. Er komen in Nederland in totaal vijf bovenregionale frequentiekavels.

  Zeeland, Brabant en Rijnmond voorop

  Bij de uitrol van publieke regionale radio via DAB+ lopen Omroep Zeeland, Omroep Brabant en RTV Rijnmond voorop. Naar verwachting zijn de omroepen voor het eind van het jaar in heel Zeeland, op Goeree Overflakkee en in Brabant tot aan Roosendaal ook digitaal te ontvangen. Ook de regionale commerciële omroep Puur NL kan via dit netwerk worden uitgezonden. Regionale omroepen willen net als de landelijke publieke en commerciële radio-omroepen vaart maken met het digitaliseren van de radio. Dit sluit ook aan op het digitaliseringsbeleid van het ministerie van Economische Zaken.

  Ook andere regio’s volgen

  ROOS wil ook voor andere regio’s in Nederland zo snel mogelijk met een Europese aanbesteding voor het op te zetten DAB+ netwerk publiceren. Hiervoor dient echter eerst overeenstemming over de inhoud van de aanbesteding met commerciële vergunninghouders worden bereikt. ROOS zegt in een reactie zich in te spannen om zo snel mogelijk deze overeenstemming te bereiken zodat ook in andere delen van Nederland regionale radiozenders via DAB+ te beluisteren zijn. De publieke en landelijke commerciële omroepen zijn op dit moment in vrijwel heel Nederland al buitenhuis via DAB+ te ontvangen.

Geef een reactie