BBC World Service gestart op DAB+ in Nederland

Sinds vandaag is het Engelstalige BBC World Service te ontvangen via DAB+ in vrijwel de hele Randstad en op een aantal andere plaatsen daarbuiten.

Het internationale Britse station is vannacht toegevoegd aan het netwerk van MTVNL. BBC World Service maakt voor zijn uitzendingen binnen West-Europa op meer plaatsen gebruik van de digitale opvolger van FM. In het Verenigd Koninkrijk is het radiostation vrijwel overal te ontvangen op DAB. En sinds het najaar van 2015 kan in Brussel en grote delen van Vlaanderen naar het Engelstalige kwaliteitsstation geluisterd worden via DAB+.

Tot maart 2011 was BBC World Service in grote delen van Europa te ontvangen via de krachtige middengolfzender op 648 kHz. Door bezuinigingen verdween deze zender uit de lucht, waardoor veel luisteraars in West Europa buiten het Verenigd Koninkrijk het station niet meer in de ether konden ontvangen. Daar is de afgelopen tijd dus verandering in gekomen. Ondanks grote bezuinigingen bij de Britse publieke omroep wordt er juist meer geld geïnvesteerd het internationale BBC World Service.

Inmiddels is het dus mogelijk om via DAB+ in delen van Nederland en in grote delen van Vlaanderen naar de Engelstalige versie van BBC World Service te luisteren. In Nederland zendt BBC World Service uit via diverse zenders binnen het MTVNL netwerk en in België via het netwerk van Norkring op kanaal 11A.

[bron: radiodigi.nl]