BBC World Service gestart op DAB+ in Nederland

1 mrt

Sinds vandaag is het Engelstalige BBC World Service te ontvangen via DAB+ in vrijwel de hele Randstad en op een aantal andere plaatsen daarbuiten.

Het internationale Britse station is vannacht toegevoegd aan het netwerk van MTVNL. BBC World Service maakt voor zijn uitzendingen binnen West-Europa op meer plaatsen gebruik van de digitale opvolger van FM. In het Verenigd Koninkrijk is het radiostation vrijwel overal te ontvangen op DAB. En sinds het najaar van 2015 kan in Brussel en grote delen van Vlaanderen naar het Engelstalige kwaliteitsstation geluisterd worden via DAB+.

Tot maart 2011 was BBC World Service in grote delen van Europa te ontvangen via de krachtige middengolfzender op 648 kHz. Door bezuinigingen verdween deze zender uit de lucht, waardoor veel luisteraars in West Europa buiten het Verenigd Koninkrijk het station niet meer in de ether konden ontvangen. Daar is de afgelopen tijd dus verandering in gekomen. Ondanks grote bezuinigingen bij de Britse publieke omroep wordt er juist meer geld geïnvesteerd het internationale BBC World Service.

Inmiddels is het dus mogelijk om via DAB+ in delen van Nederland en in grote delen van Vlaanderen naar de Engelstalige versie van BBC World Service te luisteren. In Nederland zendt BBC World Service uit via diverse zenders binnen het MTVNL netwerk en in België via het netwerk van Norkring op kanaal 11A.

[bron: radiodigi.nl]

5 Reacties - “BBC World Service gestart op DAB+ in Nederland”

 1. luce 22/05/2017 at 14:26 #

  Hulst Zeeuws Vlaanderen.
  BBC WS niet te ontvangen via MTVNL wel via Belgische Norkring.
  Omroep Zeeland en omroep Brabant prima ontvangst.
  NPO radio belabberde ontvangst.
  VRT radio goed te ontvangen.

 2. Egbert (Ep) Kattenberg - PA3EIO 01/03/2017 at 21:14 #

  Via MTVNL…….. Tja, leuk allemaal maar de MTVNL speelgoedzender die in Maastricht staat opgesteld is hier niet waarneembaar. En of daar ooit iets in verbeterd gaat worden? Ik waag het te betwijfelen. Want voor reactie op de vraag aan MTVNL met betrekking tot hun opstelpunten geven ze steeds niet thuis. Gelukkig heb ik hier wel goede ontvangst van de Belgische Norkring en in die mux is de BBC WS ook te horen.

 3. Mischa 01/03/2017 at 13:15 #

  FANTASTISCH NIEUWS!!! Ik was tot maart 2011 een zeer trouwe luisteraar van BBC World Service via de 648KHz en baalde destijds enorm dat ik tijdens mijn dagelijkse fietsritjes naar en van het werk niet meer kon luisteren. Hij staat nu weer netjes tussen mijn presets:).

  • Zijlstra 10/03/2017 at 23:40 #

   Dan heb je geluk, wand in een groot deel van Nederland is MTVNL niet te ontvangen.

  • Zijlstra 10/03/2017 at 23:44 #

   Dan heb je geluk, want in grote delen van Nederland is MTVNL niet te ontvangen.

Geef een reactie