BBC World Service op DAB+ in België

Vanaf komende maand is het Engelstalige BBC World Service te ontvangen via DAB+ in delen van België. Netwerkoperator Norkring voegt het gerenommeerde Britse station toe aan het bestaande aanbod van digitale radio in België.

In het afgelopen voorjaar lanceerde Norkring een commercieel DAB+ netwerk met in eerste instantie twee zenders, in Brussel en Sint Pieters Leeuw in Vlaams Brabant. Via kanaal (blok) 11A wordt het signaal uitgezonden waarop vanaf de start in mei zeven commerciële radiostations te ontvangen zijn. Dit zijn Club FM, Family Radio, Radio FG, Radio Maria, Radio Stad, Top Radio en VBRO Radio. BBC World Service wordt eind deze maand aan het aanbod toegevoegd en zal dan overal gratis te beluisteren zijn in de digitale DAB+ kwaliteit.

Daarnaast zenden de Vlaamse en Waalse publieke omroep ook uit met zestien radiostations volgens de oudere DAB-standaard. Drie stations van de RTBF worden ook in DAB+ uitgezonden en de VRT heeft sinds het voorjaar een kanaal in DAB+ waarop momenteel VRT Klara te horen is. De Vlaamse publieke omroep is in vrijwel heel Vlaanderen en het Brussels gewest goed te ontvangen. De Waalse omroep is in delen van Wallonië en het Brussels gewest te ontvangen.

Hier vind je het complete overzicht van de radiostations die in België via DAB/DAB+ uitzenden. Norkring heeft ook een website waar je meer informatie kunt vinden over DAB+

[Eerder verschenen op Radiodigi.nl]