Radiotest: Fraaie gevoelige DAB+ radio voor eigenlijk bijzonder weinig geld, de TechniRadio 1

22 mrt

Technisat TechniRadio 1

Een nieuwe DAB+ digital radio test. Vorige keer besprak Marc van Gerwen, van de Benelux DX Club de Pure Move 2520, een handige en gevoelige DAB+ zakradio.

Deze keer een ander typisch DAB+ radiootje. Een compacte portable, de Technisat TechniRadio 1. Een model radio wat wel eens van pas zou kunnen komen op reis, zowel onderweg als op de bestemming. Vanwege de spriet antenne zal deze radio beter ontvangen dan een op het lichaam gedragen ontvanger. Niet altijd even handig, zo’n spriet? Dan zou de Move 2520 beter van pas komen. Maar als de radio op een tafeltje (in de trein bijvoorbeeld) kan staan is de TechniRadio 1 een betere keuze!

Ook prima geschikt in andere toepassingen. Denk aan de keuken, bureau of zelfs naast het bed (2 alarmen).

Lees de Technisat TechniRadio 1 test van Marc hier (PDF).

Technisat TechniRadio 1 Radiowinkel Test

Technisat TechniRadio 1 Radiowinkel Test

2 Reacties - “Radiotest: Fraaie gevoelige DAB+ radio voor eigenlijk bijzonder weinig geld, de TechniRadio 1”

  1. Leo van den Elshout 04/04/2017 at 14:28 #

    Ik heb een oudere technisat 200 dat dat ding is wel gevoeliger dan een ding ontvangt meer in huis dan de genoemde sony XDR-P1DBP.Wel voor het raam moet ik zeggen

  2. Wim Hoek, PA3AKK 23/03/2017 at 21:44 #

    Beste Sander en Marc,

    Hartelijk dank voor de test. Het is wel interessant om de diverse radiootjes met elkaar te vergelijken. Het gaat hier om een Technisat radio. In december 2015 krijg ik van een kennis ook een Technisat DAB+ radio in de hand, de Digit Radio 220, en vergelijk die met mijn Sony XDR-P1DBP. Daarbij valt op dat de Technisat radio bij mij achter het huis (platteland) bij afstemmen op een zwak DAB+ station op de signaalsterktemeter helemaal niets aangeeft en ook geen ontvangst laat horen terwijl op dezelfde plaats het Sony radiootje hetzelfde signaal net wel ontvangt zodat er naar de programma’s geluisterd kan worden. In de woonkamer van mijn kennis ontvangt mijn Sony radiootje vrijwel overal maar de Technisat radio slechts op enkele plaatsen. Dit Technisat product is dus nogal ongevoelig. Hopelijk is het door Marc geteste Technisat product beter dan de Digit Radio 220. Om dat vast te stellen, is het interessant om ook het door Marc geteste product met het Sony radiootje te vergelijken. Ik ken inmiddels diverse tevreden gebruikers van het Sony zakradiootje.

    Groet, Wim

Geef een reactie