Radiotest: DAB+ Radio, Pure Move 2520 – ‘ Pure for on the move ..’

Er zijn vele redenen om -onderweg- naar radio te luisteren. Sommigen luisteren alleen maar in de auto, anderen leuken er hun (lange) dagelijkse treinreis mee op, voor anderen is het een belangrijk moment van de dag om precies dat ene programma niet te missen, ook als ze aan het hardlopen of fietsen zijn. Digital radio, DAB+ radio kan een verrijking zijn voor die mensen. Vanwege de mooie ruisvrije ontvangst, vanwege de extra stations (NPO Radio 5, Radio 4 Continue) of omdat de FM ter plekke niet om aan te horen is.

DAB+ is nog niet overal in alle delen van Nederland, in de allerbeste zendsterkte te ontvangen. Ook zijn er diverse netwerken in de lucht met elk een eigen pakket aan zenders. Soms is pakket A te ontvangen, soms pakket B en soms allemaal. Uiteindelijk zullen alle (landelijke) zenders altijd en overal te ontvangen zijn, maar soms is het nog even behelpen.

Om buiten, op de fiets, te voet of in de trein naar DAB+ digital radio te kunnen luisteren is een zogenaamde ‘op het lichaam gedragen ontvanger’ nodig. En vanwege de in de vorige alinea genoemde onoverkomelijke zwaktes in de DAB+ netwerken van Nederland op dit moment is het zeer gewenst er eentje te hebben die hooggevoelig is. De Pure Move 2500 stond altijd al bekend om zijn zeer gevoelige DAB+ ontvangst. Er is nu een nieuwe, de opvolger, de Move 2520.

Marc van Gerwen, van de Benelux DX Club, voelde zich geroepen de Move 2520 aan de tand te voelen. Lees hier: Move 2520 test zijn relaas (PDF).

Pure Move 2520 Ia © eMveGe Photo