Radiotest: DAB+ Radio, Pure Move 2520 – ‘ Pure for on the move ..’

19 jan

Er zijn vele redenen om -onderweg- naar radio te luisteren. Sommigen luisteren alleen maar in de auto, anderen leuken er hun (lange) dagelijkse treinreis mee op, voor anderen is het een belangrijk moment van de dag om precies dat ene programma niet te missen, ook als ze aan het hardlopen of fietsen zijn. Digital radio, DAB+ radio kan een verrijking zijn voor die mensen. Vanwege de mooie ruisvrije ontvangst, vanwege de extra stations (NPO Radio 5, Radio 4 Continue) of omdat de FM ter plekke niet om aan te horen is.

DAB+ is nog niet overal in alle delen van Nederland, in de allerbeste zendsterkte te ontvangen. Ook zijn er diverse netwerken in de lucht met elk een eigen pakket aan zenders. Soms is pakket A te ontvangen, soms pakket B en soms allemaal. Uiteindelijk zullen alle (landelijke) zenders altijd en overal te ontvangen zijn, maar soms is het nog even behelpen.

Om buiten, op de fiets, te voet of in de trein naar DAB+ digital radio te kunnen luisteren is een zogenaamde ‘op het lichaam gedragen ontvanger’ nodig. En vanwege de in de vorige alinea genoemde onoverkomelijke zwaktes in de DAB+ netwerken van Nederland op dit moment is het zeer gewenst er eentje te hebben die hooggevoelig is. De Pure Move 2500 stond altijd al bekend om zijn zeer gevoelige DAB+ ontvangst. Er is nu een nieuwe, de opvolger, de Move 2520.

Marc van Gerwen, van de Benelux DX Club, voelde zich geroepen de Move 2520 aan de tand te voelen. Lees hier: Move 2520 test zijn relaas (PDF).

Pure Move 2520 Ia © eMveGe Photo

 

4 Reacties - “Radiotest: DAB+ Radio, Pure Move 2520 – ‘ Pure for on the move ..’”

 1. Leo van den Elshout 26/01/2017 at 00:50 #

  Een ding weet ik wel dat niet alle hoofdtelefoons niet geschikt zijn als antenne daar ben ik ook achter gekomen
  wat voor bekabeling zo.n telefoon heeft maakt dus ook verschil

 2. Egbert (Ep) Kattenberg - PA3EIO 23/01/2017 at 16:23 #

  De voorganger van dit radio’tje (Move 2500) is al een waanzinnig goed ding. Ik heb ‘m tot heel grote tevredenheid in gebruik. Ondanks het gegeven dat ‘t koptelefoonsnoertje ook de antenne is (dikwijls een bron van problemen) beluister ik heel veel radiostations met dat ding. Ik heb ook een Sony XDR-P1DBP welke ook een heel gevoelige ontvangst heeft. Dit radio’tje heeft een echte antenne. De Pure doet niet veel onder voor de Sony. Ik weet zeker dat de aankoop van deze Pure je niet gaat teleurstellen.

 3. Mischa 23/01/2017 at 13:51 #

  Ik gebruik tegenwoordig een Sangean DPR-39 op de fiets rond Haarlem. Een zender als GrootNieuwsRadio is zeker 80% van de dagen feilloos te ontvangen, ook al ligt het officiele bereik ervan tot rond Amsterdam (vanaf het oosten gerekend).

  Batterijduur met 2x Panasonic 2700MaH accu’s erin komt makkelijk rond de 11 uur, ook al gaat de indicator al vrij snel van 3 naar 2 balkjes. Die 2 balkjes blijven vervolgens urenlang staan.

  Ik twijfelde tussen een Pure Move en deze Sangean. Wat de doorslag gaf is de gebruiksvriendelijkheid op de fiets van de Sangean: fysieke voorkeuzetoetsen en makkelijk bedienbare volumeknop, beide ook met handschoenen aan door mijn jas heen in de binnenzak eenvoudig te bedienen. 0,0% spijt van deze aankoop!

 4. Leo van den Elshout 19/01/2017 at 18:50 #

  Oke ik luister ook graag onderweg ik heb de sangean 34+
  en de telefoon LG stylus 2 met DAB+ radio deze laatste presteert hier gewoon slecht in Oosterhout de signalen zouden voor dit apparaten overal 100 % moeten zijn en dat is
  hier in Oosterhout zekers niet het geval daarentegen de
  sangean 34 wel wat beter presteert maar ook hiervoor geld dat zenders nog te zwak zijn zonder uitval.IK
  vraag mij af kunnen we overal in Nederland deze signaal
  sterktes verwachten ik bang van niet! En dat dan zou heel jammer zijn voor deze kleine radio,s je moet toch van deze radio,s kunnen genieten !

Geef een reactie