Knutselen voor gevorderden?

Regelmatig komen er nog zeer positieve reacties binnen op mijn publicatie van een eenvoudige zelfbouw antenne om de DAB / DAB+ ontvangst te verbeteren. Dat artikel is hier te vinden.

Maar soms, komt er ook een bericht binnen van inventieve en creatieve radioluisteraars die -naast knutselen en radio luisteren- ook van bier drinken houden en zelf iets knutselen. Met soms zeer goede resultaten. Zo’n artikel, in dit geval van PA3EIO (met als alter ego: Egbert Kattenberg) is als pdf bestand hier te bekijken of te downloaden. Ik ben benieuwd of dit zelfbouwknutsel project van een DAB/ DAB+ (buiten-) antenne navolging krijgt. Hou me op de hoogte van de (ontvangst-)resultaten!

Er zijn ook een paar kant en klare antenne’s verkrijgbaar die vaak beter resultaat geven dan de bij de radio of tuner geleverde draad-antenne. Die zijn ondermeer hier te vinden.

Het staat overigens buiten kijf dat over een tijdje de DAB netwerken verbeterd zullen zijn, waardoor dit soort knutselprojecten en extra goede antenne’s niet meer nodig zullen zijn om de Nederlandse en/of Belgische DAB/DAB+ stations te kunnen ontvangen. Het blijft echter wel leuk -en een sport!- om dan met die antenne’s verder weg gelegen stations te proberen te ontvangen.