Nieuwe campagne Digital Radio+ van start

27 mrt

Eergisteren is de nieuwe radiocampagne van Digital Radio+ van start gegaan. Op de radio zijn verschillende spotjes te horen die de bekendheid van DAB+, de opvolger van FM, moeten vergroten.

In de spotjes komen een aantal van de voordelen van DAB+ naar voren: Je kunt DAB+ overal horen en is niet plaatsgebonden zoals bijvoorbeeld met gratis internet het geval is. Het aanbod van radiostations is veel groter dan op FM het geval is en het geluid is helder en kraakvrij. En je kunt DAB+ overal mee naar toe nemen in de auto, als je een radio hebt met DAB+- ontvangst.

De komende tijd zul je de spotjes regelmatig tegenkomen als je naar de radio luistert. Er zijn dit jaar nog meer activiteiten gepland om de bekendheid van de digitale opvolger van FM te vergroten.

Landelijk te ontvangen DAB+ stations

Landelijk te ontvangen DAB+ stations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Dit artikel verscheen eerder op Radiodigi]

14 Reacties - “Nieuwe campagne Digital Radio+ van start”

 1. Jan Strous 27/07/2015 at 18:39 #

  Inmiddels is de ontvangst van DAB+ flink verbeterd: de auto-antenne was niet met 12V verbonden, bij de garage wist men niet dat dit hoorde, had zelf verzuimd dit aan hun mee te delen.
  Ontvang nu wel de NPO zenders, al zijn ze wel nog altijd de zwakke broeders qua signaalsterkte in het geheel.

  Ontvang nu wel buiten NL de Vlaamse en Waalse zenders en een enorm groot aantal Duitse zenders, zowel landelijk, regionaal (WDR) alsmede lokaal (o.a. Domradio).
  Vreemde is wel dat die belgische en duitse zenders ook al rijdende door bebouwing beter ontvangen dan NPO zenders. Daar is dus zeker nog werk aan de winkel.

 2. Jan Strous 24/07/2015 at 22:05 #

  Nog ter aanvulling:
  Heb een Pioneer DEH8700 autoradio.
  Regionale zenders geven 7A aan als kanaal, de commericle 11C als kanaal, op 12C (publieke) dus doodse stilte…..

 3. Jan Strous 24/07/2015 at 22:02 #

  Vandaag door garage DAB+ radio en DAB+ antenne ingebouwd.
  Ontvang wel de commercielen en regionale zenders, maar geen NPO zenders.
  Al enkele malen DAB+ kanalen/banden opnieuw gescand, echter zonder resultaat betrefffende NPO zenders.
  Woon ong. 15 km. van Ittervoort en ong. 20 km van Venlo, beide zenderlokaties in midden/noord-limburg.

  Iemand enig idee?

  Volgens radio spotjes is het toch helemaal uitgerold??

 4. Leo van den Elshout 02/05/2015 at 22:44 #

  Hoi Sander bij de publieke zenders horen ook de regionale zenders ? die gisteren Vrijdag 1 Mei van start gegaan zijn op kanaal 7A daar is het signaal hier ook al niet goed van in het Brabantse Oosterhout ! ik had op zijn minst gehoopt dat dit wel bij het begin al goed te ontvangen was maar het is om te huilen heel erg jammer !
  Ik hoop hier ook snel verbetering in !

 5. sander voortman 16/04/2015 at 14:58 #

  NPO wil verbetering ontvangst digitaal radioluisteren
  Medianieuws
  NPO wil verbetering ontvangst digitaal radioluisteren
  De NPO heeft de KPN de opdracht gegeven voor het uitrollen van fase 3 van DAB+ in Nederland. Voor 1 september 2015 zijn de publieke radiostations gegarandeerd buitenshuis, zoals via autoradio’s, tot aan de Nederlandse grenzen goed te ontvangen.

  Per 1 januari 2016 moet ook de binnenshuis ontvangst van digitale radio verbeterd zijn. De fase 3 uitbreiding was oorspronkelijk voorzien voor 2017.

 6. Dabsalon 08/04/2015 at 12:23 #

  Helaas in deze campagne ook nog een spotje met de aanmoediging om je radio mee naar buiten te nemen. Dacht je net rustig buiten te zitten …..

  De aanmoediging is wel verklaarbaar, want binen is de ontvangst vaak beroerd. Bovendien is zowel binnen als buiten de geluidskwaliteit slecht. Bij sommige zenders ontaarden de baslijntjes in warrig gebrom van de HiFi installatie.

  Gelukkig ontvang ik ook Duitse DAB zenders die wel op een fatsoenlijke bitrate uitzenden. Een lust voor het oor.

  Ik zou het fijn vinden wanneer (ook mijn) publieke geld goed wordt uitgegeven. Anders moeten we over een paar jaar constateren dat ook DAB+ een mislukking is in Nederland: weg investeringen die gepleegd zijn bij KPN voor de zendmasten en lachende derde is databundelslijter en glasvezelgrossier … KPN.

 7. Leo van den Elshout 07/04/2015 at 09:28 #

  Hier kan de NPO een boorbeeld van nemen in wat voor kwaliteit de Franstalige Belgen aan h
  et testen zijn :

  Waalse publieke omroep, kanaal 12b

  Test RTBF Musiq 3 (DAB+) 80 kbit/s
  Test RTBF Classic 21 (DAB+) 80 kbit/s
  Test RTBF Pure FM (DAB+) 80 kbit/s

  Radiostations in grijs zijn nog niet in de lucht.

  • luce 12/04/2015 at 10:04 #

   Inderdaad!
   Verantwoordelijken: luister naar de klanten!
   Zendvermogen en bitrate MOETEN omhoog zo niet wordt het een FLOP!

 8. Leo van den Elshout 05/04/2015 at 11:10 #

  Ron over hat algemeen gaat de ontvangst in huis hier wel goed maar af en toe niet altijd valt de ontvangst even weg en gebeurd ook niet elke dag en is niet te voorspellen ! Mijn mening is gewoon dat het zend vermogen eigenlijk wel wat hoger mag worden of er moeten zendmasten bij geplaatst worden ! De Kwaliteit van het geluid verschilt van zender tot zender er zijn zenders met 80 kbits en daar vind ik het geluid best goed van maar er zijn er ook die maar 40 hebben of 48 en dat vind ik erg jammer want dat hoor je wel goed ! de NPO met hun 64 Kbits zouden ook wel hoger mogen ik hoop alleen dat hier ook naar geluisterd word door de heren want het is nu net dat het weinig tot nik mag kosten ! en dat is jammer verder geniet ik wel van DAB+ ik ben altijd al een en al radio geweest van kinds af aan !

  • Ron dingemans 13/04/2015 at 04:38 #

   gewoon alle mensen digitalradio bestoken met mails! info@digitalradio.nl
   dat moet je niet in je eentje doen maar zoveel mogelijk mensen.
   mischien een klacht indienen bij de stichting reclame codecommissie. en bij het ministerie van ez.

  • carl 03/06/2015 at 09:49 #

   Het mag niets kosten?

   Klopt misschien voor de zender kant. Met een Actieve antenne in de auto ingebouwd werkt de ontvangst ook in Nederland wel.

   Nadeel zo’n versterker kost energie. 10 Watt in de auto (alleen de actieve antenne), betekent dat je (gezien laag rendement elektrische installatie in een auto dat het 140W kost aan brandstofzijde benzine dus)

   Met meer dan 1 miljoen autoradio’s gaat dat zeer veel milieu vervuiling opleveren, meer dan 140 Megawatt!!! Dat zijn heel veel FM en MW zenders.

   Klopt dat niet iedere auto 8760 uren per jaar rijdt, maar er zijn misschien ook nog mensen die radio luisteren buiten de auto.

   Tweede nadeel een radio op batterijen is zeer snel leeg. Alleen vlak naast de zender geen actieve antenne nodig. Dus als rampen zender alleen geschikt voor rampen korter dan een 5 tal minuten. Dit is dus een echt probleem. Terug naar de geluidswagen???

   Derde nadeel enkele kilometers over de grens geen enkele vorm van Nederlandse radio meer (in de auto) Voor mensen die regelmatig over de grens gaan een gemis. Vanaf september alleen nog radio 538, althans hoop dat zij nog even doorgaan op de middengolf.

 9. Willem Knegt 31/03/2015 at 19:46 #

  Gaat DAB+ het redden? Moet er wel snel iets veranderen, vooral de ontvangst kwaliteit is NU nog NIET goed!! Heb nog het begin mee gemaakt met DAB maar dan zonder de + , toen veel beter dan nu!! Nu meer zenders ,ja maar als het e e a niet in een stroom versnelling gaat zodat iedereen in Nederland zuiver DAB kunnen ontvangen, dan…….gaat internet radio het winnen, dus minister van Economische zaken, doe hier iets mee !!!

 10. Leo van den Elshout 28/03/2015 at 09:43 #

  Tja wat valt hier nog over te zeggen wanneer word er nou eens een keer geluisterd naar de mensen verhoog nou eens een keer de kwaliteit van het geluid de NPO 64kpbs Kpbs bitrate is aan de magere kant ook radio 10 gold zit belachelijk laag met 40 in Duitsland hebben diverse radio zenders een bitrate van 96 Kpbs ! En zorg ook eens dat de ontvangst overal beter word ook in huis ook hier valt soms nog steeds de ontvangst soms weg in dan pas gaan mensen mogelijk over op DAB+ waarom toch al die zuinigheid ! erg jammer verder geniet ik wel van de commerciële zenders !

  • Ron dingemans 28/03/2015 at 18:25 #

   Helaas hev je daar volkomen gelijk in.

   In sommige gebouwen is de ontvangst volkomen waardeloos.

   Op die manier gooit voor zo’n dur champagne geld weg.

   Ook krijgen nooit een reactive van die genen die de boel opzetten!

   Ook vind ik het lasting dat je als blinden voor de regionale omroepen voor de 5 ansambles de autotjoen moet gebruiken!
   Dat kan alleen met de sprekende Noxon journaline.
   Met de Pure move 400d lukt dat wel, omdat die ken.

   zou ik een ander merk nemen moet ik dat opnieuw aanleren.

   Na mijn wordt de consument niet serieus genomen door Digitalradio.

Geef een reactie