Radiotest: Pure Siesta S6 DAB+ radio, een goed ogend wekmaatje

Zoek je een moderne wekkerradio die precies op tijd wekt zonder al te veel gedoe én met de technologie en de mogelijkheden van vandaag? Dan is deze PURE Siesta S6 DAB+ en FM wekker radio misschien wel wat voor jou!

Wekkereradio functies

De PURE Siesta S6 is erg fraai ontworpen en zal zeker niet misstaan in vrijwel iedere slaapkamer. Een groot LED display laat duidelijk de exacte tijd zien (automatisch, van het DAB+ signaal, dus ook zomer- en wintertijd aanpassing), de PURE Siesta S6 staat standaard in een automatische dimmer functie, maar dit is via het menu zelf in te stellen naar eigen voorkeur. De meest gedimde stand gaat tot heel erg vaag, dus ideaal voor mensen die niet van strooilicht in de verduisterde slaapkamer houden.

De DAB radio is maar liefst uitgerust met 4 afzonderlijke alarmen. Los van elkaar in te stellen in wek intensiteit (doordeweeks (dagelijkse) wekker of weekend wekker). Je kunt gewekt worden door toon alarmering of door je eigen favoriete FM of DAB+ radiostation. Een menu leid je eenvoudig door alle mogelijkheden.

De Pure Siesta S6 heeft een sleeptimer en een siesta timer voor een slaapmomentje tussendoor. Een snooze (sluimer) functie wordt actief als je met je vinger de rand van de wekker aanraakt. Alle knopjes op de tweede rij (Menu t/m Presets ) functioneren direct als ‘uit ‘ knop als de wekker afgaat!

Indien de stroom er af gaat, worden de voorkeuzestations en alarminstellingen onthouden bij het opnieuw opkomen van de stroom. De tijd wordt ook weer automatisch ingesteld.

Bovenzijde, Pure Siesta S6

Ontvangst

De S6 is uitgerust met een draadantenne van slechts 68cm lang en heeft desondanks gevoelige ontvangst. De sterkste DAB+ en FM zenders zijn na instellen direct hoorbaar. De radio heeft een geheugen voor 20 digitale DAB+ stations en 20 FM zenders.

Sound

Het geluid uit de Siesta klinkt erg prettig. Via Bluetooth kun je muziek streamen vanaf je smartphone naar de Siesta. Ook erg handig is de mini-usb lader aan de achterkant van de wekker waardoor een smartphone eenvoudig in de nacht kan worden opgeladen. De radiowekker is aan de achterkant voorzien van een (3.5mm) mini jack oortelefoon aansluiting voor het beluisteren van alles in perfect stereo geluid.

Conclusie

Een groot helder display, helemaal naar wens in te regelen qua dimbaarheid. Goede, heldere klank, makkelijk te bedienen en de storingsvrije en ruisvrije ontvangst van DAB+ radiostations. Al met al een goed ogend wekmaatje, deze Pure Siesta S6, je wordt bijdetijds wakker met deze ideale wekkerradio. Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen, Graphite en Polar White, rond 190 Euro.

De Pure Siesta S6, daarmee wil je wel wakker worden…

[Door: Marc van Gerwen]