Verzoek tot behoud DAB ontvangst Eindhoven e.o.

Onderstaande brief is zojuist door de initiatiefnemer van de petitie, dhr. G. Lokhoff verstuurd naar de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep.

Geachte Raad van Bestuur,

helaas moest ik afgelopen zaterdagochtend wakker worden zonder naar Radio
1 te kunnen luisteren. Dit is veroorzaakt door het in werking treden van de eerste fase van het nationale (?) uitrolplan voor Digitale Audio Broadcasting.

Juist in een regio met slechte FM ontvangst van de publieke omroep, omdat Eindhoven e.o. op de rand van de dekkingsgebieden van de zenders Lopik en Roermond ligt, wordt nu het enthousiasme voor DAB de kop ingedrukt door het uitschakelen van de zender Mierlo DAB. U laat hiermee de DAB luisteraars in deze technologisch goed ontwikkelde en drukbevolkte regio danig in de kou staan.

Het uitdragen van de mogelijkheden van DAB heeft bij de publieke omroep nooit de aandacht gehad die het verdient. Zo wordt b.v. op Radio 6 het luisteren via Internet op de mobiele telefoon gepromoot, hoewel dit de luisteraar enorm veel geld kan kosten. Na eenmalige aanschaf van een DAB ontvanger is Radio 6 perfect te beluisteren, zonder hoge kosten. Maar deze mogelijkheid wordt niet gemeld.

Ik wil U dan ook verzoeken, namens de DAB luisteraars in Eindhoven en wijde omgeving, om de zender Mierlo DAB weer aan te laten schakelen, en deze in de lucht te houden tot de geplande zenders Eindhoven en de Mortel de functie over kunnen nemen. Juist om de animo om over te schakelen van FM naar DAB te vergroten, kunt U diegenen die de overstap al gemaakt hebben niet in de steek laten. Het vertrouwen in een consistent beleid van de publieke omroep zal ermee gebaat zijn.
Ik wacht U reaktie met belangstelling af,

Hoogachtend,
G. Lokhoff
Eindhoven