NPO DAB+ 2016

De Beste Wensen!

Wellicht was het je al opgevallen maar er is het een en ander veranderd aan de NPO stationslijst op DAB+. Het zijn er nu 12!

NPO Radio 6 is zoals aangekondigd verdwenen maar er is nu NPO Soul & Jazz. Ook NPO SterrenNL is toegevoegd. Het testkanaal is ook nog actief. Als het goed is komen er in de loop van de komende tijd nog een aantal DAB+ stations van de NPO bij…wordt leuker en leuker op DAB+ !!

Alle NPO radiostations hebben een bitrate van 96 kbps met uitzondering van NPO Radio 4, deze staat op 128 kbps waardoor deze klassieke zender in een nog betere geluidskwaliteit te beluisteren is. Ook heeft de NPO bij Radio 2 en FunX aan wat knoppen gedraaid waardoor de DAB+ geluidskwaliteit van deze stations een wat beter geluid heeft dan voorheen.

Ook is er qua techniek-achter-de-schermen wat gewijzigd met de slideshows op DAB+. Dit is natuurlijk alleen te zien voor mensen met een DAB+ radio met kleurenscherm (bijvoorbeeld: Roberts 93i, Revo PiXiS en Noxon Nova M). Overigens heeft alleen NPO Radio 1 een ‘werkende’ slideshow met relevante plaatjes. De overige stations hebben slechts 1 plaatje. Hopelijk komt daar dit jaar ook nog wat actie op, dan hebben we nog wat te kijken tijdens het luisteren :-))