Persbericht: NPO schakelt DAB kanalen over naar DAB+

Op maandag 14 oktober 2013 schakelt de NPO de radiozenders die nu te ontvangen zijn via DAB over naar DAB+. Vanaf dat moment zijn de radiostations van de publieke omroep te ontvangen via Digital Radio+ in de Randstad, Brabant en Gelderland. Vanaf medio januari zijn alle landelijke publieke radiostations in heel Nederland te ontvangen.

De commerciële radiostations en de publieke radiostations met een landelijke etherfrequentie werken samen aan Digital Radio+;  de digitale optie van etherradio via DAB+. Het biedt gratis beschikbare radio van hoge kwaliteit, vanaf januari overal te ontvangen in Nederland met veel meer keuze aan zenders.

Het luisteren naar Digital Radio+ verlangt een speciale ontvanger. De verwachting is dat luisteraars in de toekomst bij aanschaf van een radio kiezen voor een DAB+ ontvanger. De radiostations blijven de komende jaren ook te beluisteren via de FM.

“De digitale radiotechnologie heeft zich sinds de introductie van DAB in 1999 ontwikkeld. Digital Radio+ geeft betere en efficiëntere digitale broadcasting. Ik vind het belangrijk dat we vooruit kijken en de mogelijkheden van DAB+ omarmen, al besef ik dat we een aantal luisteraars met een DAB ontvanger hiermee duperen”, zegt Jan Westerhof, directeur NPO Audio. “Door het samenwerkingsverband met de commerciële radiostations bieden we de luisteraar veel meer keuze en uitgebreide mogelijkheden voor de toekomst”.

Zenders van de Nederlandse Publieke Omroep: Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5, Radio 6 Soul & Jazz, FunX, 24Nieuws en Top 2000.

Indien een DAB+ radio de wijzigingen niet automatisch herkent,  dan is het verstandig om deze DAB+ radio opnieuw een scan/auto-tune te laten uitvoeren.

Website Digital Radio