Radiotest: Uitstekende tafelradio, de Pure Elan BT3

De Pure Elan BT3 ’n geweldige alleskunner – Robuust en handzaam in een moderne look met no nonsense bediening …

[door: Marc van Gerwen]

Pure, de Engelse digitale radiofabrikant is er weer in geslaagd om een vernieuwend DAB+ product op de markt te brengen. De Pure Elan BT3. Een eenvoudige tafelradio uitgevoerd met FM, DAB+, bluetooth ontvangst & een AUX ingang. Je zou hem kunnen omschrijven als robuust in een moderne look met een no nonsense bediening.

Pure Elan BT3
Pure Elan BT3

Knoppen

Deze slimme radio heeft een TFT scherm van 4,5 x 6 cm groot. Het scherm geeft plaatjes (slides) weer, met extra programma informatie, althans wanneer die door DAB+ stations meegezonden worden. In de FM mode wordt hierop de RDS radio informatie weergegeven. En in standby is de juiste tijd te lezen. De bediening van het toestel is reuze eenvoudig. De belangrijkste knoppen voor bediening zijn Menu en de Volume /Select toets en de Stationsknop. De Pure heeft een korte telescoop antenne van slechts 58 centimeter. Daarmee wordt FM en DAB+ op een uitstekende manier ontvangen.

Mogelijkheden

Het fraaie aan het ontwerp is dat de radio iets gekanteld staat waardoor je direct op het display kijkt als je hem recht voor je op tafel neerzet. Het geluid wat uit de ingebouwde luidspreker komt is zeer prettig, en echt voldoende om in een kleine kamer te gebruiken. De BT3 is uitgerust met een ingebouwde klankregelaar (equalizer) waardoor je de klankkleur direct aan kan passen in je eigen favoriete persoonlijke stijl. De Pure BT3 heeft een uitgang voor het beluisteren van het geluid via je stereo hoofdtelefoon (3,5mm jack).

Pure Elan BT3
Pure Elan BT3

 

De radio heeft maar liefst 20 voorkeuzeplekken voor al de favoriete stations die via de 4 voorkeuzeknoppen aan de voorkant in combinatie met de Volume /Select toets kunnen worden opgeroepen. De bluetooth ingang kan eenvoudigweg ingeschakeld worden met de Source knop. Met een slimme telefoon is het dan mogelijk al de eigen muziek of bijvoorbeeld Spotify te spelen via de ingebouwde luidspreker van de radio. In combinatie met de telefoon kan er zo ook naar internetradio worden geluisterd. Bluetooth doet het voor je.

Ontvangst

Hetzelfde kan ook gedaan worden via de AUX ingang op het toestel met hulp van een (niet bijgeleverd) 3,5 mm jack snoertje. Veel mogelijkheden dus. DAB+ ontvangst in huis is goed te noemen, zeker in stedelijk gebied. De landelijke NPO Nederlandse Publieke Omroep en de Nationale Commerciële netwerken DAB+ / MTVNL komen goed binnen. De ontvangst situatie kan echter wel per locatie verschillend zijn. Mocht onverhoopt de ontvangst in huis toch wat minder goed zijn, zet dan de radio in ieder geval vlak voor het raam. Grote kans dat de ontvangst dan een stuk beter is. De ontvanger is uitgerust met een adapter (6V DC) met een prettig lang snoer van 1,80m lengte. Uiteraard speelt de Pure Elan BT3 ook op batterijen, er gaan 4 AA batterijen in. Aanbevolen wordt oplaadbare batterijen te gebruiken.

Pure Elan BT3
Pure Elan BT3

Conclusie

Je neemt deze Pure echt overal mee naar toe. Van je slaapkamer naar de hobbyhoek. Van zolder tot in de garage. Puur luisterplezier met deze Pure Elan BT3. Gewoon het ideale huismaatje! De pure Elan BT3, echt een (h)éérlijk radiootje, die zijn geld zeker méér dan waard is. Verkrijgbaar in 3 hippe kleuren.

 

PURE Elan BT3